Pianoles

Pianist en pianoleraar Hannes Adriaens, Privéles piano, privéleraar Leuven

 

Ik geef pianoles zowel aan jongeren (vanaf acht jaar), als aan volwassenen met een duidelijke motivatie en passie voor piano.

Ieder mens zit anders in elkaar en speelt dus ook anders piano: daarom staat in mijn pianolessen de eigenheid van iedere leerling voorop. Als pianoleraar ik werk graag persoonlijk en zoek samen met de leerling naar een manier van spelen die bij hem of haar past. Zowel op muzikaal als op technisch vlak gebruik ik bij iedereen een andere aanpak en methode.

— “Ik geloof er sterk in dat je door eigen ervaring en inzicht sneller leert” —

Als pianoleraar vind ik het belangrijk om vooral als coach op te treden, om eerder mee te sturen dan op te leggen. Ik geloof er sterk in dat je door eigen ervaring en inzicht het snelste leert. Een ontspannen manier van piano spelen en muzikale verbeelding staan in mijn pianolessen voorop. Ik werk hier graag heel concreet aan en oefen ook samen in de pianoles. Je zal mijn les nooit verlaten zonder concreet toepasbare aanwijzingen waar je zelf mee aan de slag kan. Mijn doel is om ook van het instuderen zelf een plezier te maken.

— “We gaan samen op zoek naar je eigen muzikale invulling van het stuk, naar je eigen muzikaliteit” —

Daarnaast vind ik het belangrijk om samen te bekijken welke betekenis een stuk voor je heeft en welk sentiment, welke emoties het bij jou oproept. Op die manier gaan we samen op zoek naar je eigen muzikale invulling van het stuk, naar je eigen muzikaliteit.

Bij mijn leerlingen sta ik bekend als een zeer geduldige pianoleraar. Lees zeker ook eens hoe mijn leerlingen zelf me als pianoleraar omschrijven. 

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende proefles. De pianolessen vinden plaats in mijn lespraktijk te Winksele (regio Leuven, Herent, Veltem, Bertem, Kortenberg, Wilsele, Heverlee, Linden, Wijgmaal …) .

locatie Pianolessen

De pianolessen worden gegeven op een vleugelpiano in mijn lespraktijk te Winksele (Herent) 
Winksele is gelegen vlakbij Leuven, Veltem, Bertem, Kortenberg, Wilsele, Heverlee, Wijgmaal, Zaventem, Boortmeerbeek. Korbeek-lo vlakbij Bierbeek, Leuven, Kessel-lo, Leuven, Tienen, boutersem, haasrode, Blanden, Linden.

 

 Aanmelden voor een proefles

Een proefles piano is gratis en vrijblijvend. Ze is er zowel voor leerling als docent om kennis te maken met elkaar. Als leerling is het belangrijk een klik te voelen met mij als pianoleraar, en om een beeld te krijgen van mijn lesstijl. Voor mij als docent is het essentieel om ook te kijken of ik me een geschikte pianoleraar voel voor jouw verwachtingen. Aanmelden voor een proefles piano kan het beste telefonisch, maar ook via het contactformulier of per e-mail . Ook voor al je vragen ben ik steeds telefonisch bereikbaar.

Wat leerlingen zeggen :

"De lessen met Hannes verlopen heel fijn. Er is ruimte voor eigen inbreng, en door samen te werken aan een stuk weet hij het maximale uit je te halen. Zowel technisch als muzikaal heeft hij zeer veel te bieden. Maar het plezier hebben in muziekmaken staat voorop in zijn lessen, en dat is het belangrijkste."
Esther (21) - Bierbeek
"De lessen van Hannes zijn zeer gepersonaliseerd en op maat gemaakt. Hij probeert samen met jou te zoeken naar de beste manier van spelen die bij jou persoonlijk past. Hij legt niets op, maar probeert je de nodige inzichten zelf te laten ontwikkelen. Ik had vroeger (meer dan 20 jaar geleden) ook al pianoles gehad, maar de inzichten en technieken die ik bij Hannes leer, zijn zeer vernieuwend en compleet anders (zowel qua techniek, als qua muzikaliteit). Het is een proces van blijvend ontdekken en herontdekken. Ik volg nu al iets meer dan een jaar les bij hem, en ik merk dat ik nog heel veel kan leren van hem, en hoop dat ik dit nog een lange tijd kan blijven doen. Als persoon is Hannes een heel aangenaam iemand, zeer geduldig en met een groot inlevingsvermogen. Als je piano wil leren spelen, of terug de draad terug wil oppikken, kan ik Hannes ten zeerste aanbevelen!"
Gerd (40) - Kessel-lo
"Victor volgt heel graag les bij jou omdat je afstapt van het strikt schoolse systeem en eigen creativiteit toelaat. Je schenkt ook veel aandacht aan de muzikaliteit en de emotie van een stuk ( en een foute vingerzetting zie je wel eens door de vingers.:-)). Bij de keuze van de stukken hou je rekening met het karakter en de interesse van je leerling. Afwisseling tussen klassieke stukken en hedendaagse ( pop)muziek vindt hij ook zeer leuk. Het zelf zoeken naar de juiste noten scherpt zijn muzikaal gehoor. Kortom de ideale leraar voor muzikaal creatieve leerlingen!
(moeder van) Victor (9) - Leuven
"Ik kijk altijd uit naar de lessen met Hannes. Die zijn zeer boeiend en aangenaam. Ik heb ook beter geleerd de muziek te doorgronden, wat motiverend is om thuis met veel plezier verder te oefenen"
Lucie (17) - Bertem
"Kon dit wel?" dacht ik enkele maanden terug : "Op 59 jarige leeftijd van nul beginnen om piano te leren spelen?" Ik wou het proberen, maar dan wel met een directe aanpak, met een persoonlijke leraar. In een klas gaan zitten, zag ik niet direct zitten. En ik ben heel blij dat ik de stap heb durven zetten. Hannes weet me heel goed te motiveren en voelt heel goed aan waar ik naar toe wil. Hij duwt waar nodig op de rem om niet te snel te willen gaan, want de drive is er echt wel. En dat vind ik goed zo. Ik weet nu al dat leeftijd geen rol speelt als je gemotiveerd bent om iets te willen kunnen. De weg is nog lang maar week na week wordt het leuker, en daar heeft Hannes een grote verdienste aan.
Trees (59) - Veltem
"Als kind en jongere begon ik ooit met piano spelen. Omwille van studies en later werk en kinderen liet ik de piano helemaal los, maar met het pensioen installeerde hij zich weer in mijn gedachten en groeide het heimwee naar de taal van de muziek.Hannes is een leraar die me vertrouwen geeft in mijn mogelijkheden en me geduldig en op een didactisch onderlegde manier – met zeer concrete en efficiënte oefeningen – aan den lijve doet ervaren hoe deugddoend en ontspannend pianospel kan zijn."
Mieke (68) - Leuven
"Hannes is zeer duidelijk en gestructureerd in het lesgeven, zowel in de theorie als in de praktijk. Opvallend is hoe hij "op maat" lesgeeft, laagdrempelig zoals het voor mij nodig was en met veel positieve feedback die aanmoedigt om het beste van mezelf te geven. Ik ervaar hem als een gedreven man, zowel als pianist als als leraar."
Elise (26) - Heverlee

Praktisch:

De gepaste lesduur bepalen we in overleg. Een pianoles kan naar wens een uur, 45 minuten of 30 minuten duren en vindt wekelijks plaats op een vaste lestijd die voor jou het beste past. De pianolessen kunnen worden afgerekend per 10 lessen of per half jaar (19 lessen). Wanneer je intekent voor een half jaar (19 lessen) krijg je 3 procent korting.

 

Tarieven

Lesduur Per 10 lessen Per 6 maanden
(met 3% korting)
30 min les / week 235 euro 433,10 euro
45 min les / week 335 euro 617,40 euro
60 min les / week 405 euro 746,41 euro
Vleugelpiano. Pianolessen Regio Leuven, Muziekschool en onderwijs, Privéles piano door Pianoleraar Hannes Adriaens