– Het verhaal van de nestkast – 

Update 18/5:
De natuur is meedogenloos. Na het zogen keerde moeder eekhoorn niet meer terug naar haar nest. Wat er precies met haar gebeurde, of waarom ze haar nest achterliet, zullen we nooit weten. Na 24u grepen we op aanraden van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden, en brachten we de nestkast weg.
In de kleine kast bleken uiteindelijk 5 kleine eekhoorns te zitten, allen in goede gezondheid en zeker levensvatbaar. Vol levenslust klauwend in onze grotemensenhanden. Jammer dat we hun opgroeien niet langer konden volgen, wie weet volgende lente weer? Hieronder bij “highlights” vind je nog de foto’s en filmpjes van hun eerste voedersessie in het VOC, dat we danken voor hun goede zorgen. Je kan hun werking steunen door een lidmaatschap van maar 10 euro per jaar.

In april 2023 ‘kraakte’ onze moeder eekhoorn onze nestkast met camera, oorspronkelijk bedoeld voor mezen. Het invlieggat werd zorgvuldig groter geknaagd en binnenin bouwde ze een behaaglijk donzig nest. Een week later zijn we getuige van een wonder: 3 kleine eekhoorns werden er geboren. Met de livebeelden volgen wij, hopelijk samen met jullie, hun eerste levensweken. Een eekhoorn zoogt maar liefst 8 tot 10 weken.

Deel deze unieke kijk op een nest eekhoorns! Laat een berichtje achter op de chat of in het gastenboek. We maken wekelijks een filmpje met de mooiste beelden van de week, hieronder te vinden onder “highlights”.

– Livestream –

– Chat mee –

Latest Message: 1 month ago
  • MezePees : Oh, eieren!
  • Eekhoornchat : Welkom in de nestkast! Help ons door mooie momenten te melden met datum/uur

– Highlights – 

Zogen

De nachten

In de opvang

– Gastenboek – 

Klik hier om je bericht in het gastenboek achter te laten.

Schrijf wat voor onze eekhoornfamilie

 
 
 
 
 
 
 
uw e-mailadres wordt niet getoond.
2 entries.
Paul De Leeuw from Moerbeke-waas wrote on 15/05/2023 at 16:56
Mooi Hannes
Eekhoorn from Winksele wrote on 06/05/2023 at 11:39
Laat een berichtje achter voor onze eekhoornfamilie. Bedankt!

– Contact –